Äventyrarhajk 17-18/3

Inställd på grund av väderläget!

Hejsan Äventyrare & Föräldrar!

Här kommer information om hajken som går av stapeln 17-18/3.

Detta är en hajk endast för vår egen avdelning. Om någon förälder är sugen på att följa med är ni varmt välkomna! Tanken var att vi skulle testa vår gränser (lite) genom att lägga hajken tidigare än vad vi normalt gör, dock hade vi inte räknat med så mycket vinter som vi har just nu. Jag har idag (måndag 5/3) vikarierat som Spårarledare med -1, regn, hagel och blötsnö inom loppet av 30 minuter…. Vi ser vad som händer med vädret de kommande två veckorna, eventuellt får vi arbeta fram en backupplan. Vi vill ju inte skrämma bort våra äventyrare 😉

Nedan är den ursprungliga planen, det kan som sagt hända att vi får överge den, vi söker just nu reservalternativ.

Här kommer anmälan via Google forms. Fyll gärna i den även om du inte tänker komma, så vet vi att alla tagit del av informationen.

Tider – Preliminära

Tider och platser nedan är preliminära:

Lördagen 17/3

Samling vid scoutstugan 09:00 (uppsamling/fördelning av gemensam packning etc.)

Därefter avfärd till Söderåsens nationalpark/Skäralid, entrén vid Röstånga. Vi behöver hjälp från en förälder som kan köra oss dit.

Söndagen 18/3

Vi kommer fram till Parkeringen vid huvudentrén i Söderåsens nationalpark ungefär 12:00 därefter åker vi till scoutstugan för en lättare lunch, uppackning och materialvård.  Vi behöver hjälp från en förälder som kan köra oss hem. Avslutning ca 14:00.

Följande föräldrar kör dit:

Förälder till Antal scouter i bilen
? ?
David (Ledare) 3
Henrik (Ledare) 3

Följande föräldrar kör hem

Förälder till Antal scouter i bilen
David (Ledare) 3
Henrik (Ledare) 3
? ?

Kostnad blir 100 kr per scout och betalas enklast via Scoutkårens Swish konto:
Nummer: 1234641031

Eller via Scoutkårens bankonto:
Sparbanken Skåne 8313-­9 524141638-6

Märk betalning med ÄH18 och scoutens förnamn + första
bokstaven i efternamnet (t.ex. ÄH18 Nisse P)

Denna måste fyllas i och lämnas till mötet 8/3. Se nedan för länk till deklarationen.

Följande scouter har en deklaration sedan i höstas, om inget ändrats så räcker den: Sonny, Marwin, Thea, Saga, Gustav, Johannes, Filip, Aron, Kseniia, Malene.

Packning/Utrustning

Vi kommer att sova i en stuga som saknar el, men där finns en kamin. Tänk vindskydd med väggar. Varm sovsäck med isolerande liggunderlag är ett måste. Det kommer att vara kallt och troligen också blött om fötterna (åtminstone). Tänk snö, slask och lera. Stabila, varma vattentåliga skor är alltså ett måste. Underställ rekommenderas, gärna av ull (bra att gå i men fungerar utmärkt att sova i.

Hör av er till en ledare om ni har frågor kring packning och titta på kårens packlista (den är anpassad för läger så sålla lite). Kåren har liggunderlag, ryggsäck och sovsäck att låna ut. Försök lämna lite plats till gemensam utrustning/mat.

Glöm inte (fylld!) vattenflaska!

Det här inlägget postades i Äventyrarna av David. Bokmärk permalänken.