Information om Trapperyxan

Hej Äventyrare!   Här nedan kommer all information om vad som gäller för äventyrarnas hajk/tävlingen Trapperyxan. Anmälan Anmälan finns här. Det går fortfarande att anmäla sig, sista dag blir onsdag 25/4. Vi har redan fått in tillräckligt antal bilplatser för Läs mer »

Äventyrarhajk 17-18/3

Inställd på grund av väderläget! Hejsan Äventyrare & Föräldrar! Här kommer information om hajken som går av stapeln 17-18/3. Detta är en hajk endast för vår egen avdelning. Om någon förälder är sugen på att följa med är ni varmt Läs mer »

Guldgrävarhajk – info och anmälan

Hejsan Äventyrare & Föräldrar!   Här kommer information om hajken som går av stapeln 16-17/9. Hajken anordnas av Djupadals scoutkår och är mycket populär (Djupadal anordnar varje höst en mycket välordnad hajk, förra året var  det Harry Potter tema). Som Läs mer »

Harry Potter-hajk info

Hejsan alla föräldrar och deltagare av Harry Potter-hajken 17-18/9 Hajken anordnas av Djupadals scoutkår och är mycket populär. Ca 340 Scouter kommer att hajka runt på Österlen och vi hade tur som kom ihåg att anmäla oss i tid, flera Läs mer »

Masterchef

Masterchef, och nog var alla Masterchef’s! Vi fick till instruktion att vi skulle på trangiakök göra två maträtter. En hamburgare med bröd och en vegoburgare med bröd med valfria tillbehör. Till det skulle vi göra en valfri sallad. Detta var lite krångligare Läs mer »

Spårarnas tre första veckor i April

  Våra tre första mötena i April var väldigt händelserika och dessutom lärorika! Vi har hittat Tofs och Hanna som gått vilse och Tofs har berättat för oss vad som är viktigt att tänka på när man gått vilse i skogen. Läs mer »

Övernattning

I helgen har vi haft den där helt otroligt roliga övernattningen i vår kära scoutstuga! Vi var väldigt taggade för kvällen som började med att en Pirat hade lyckats krocka med sin kanot och alla hans guldpengar i kistan hade flugit Läs mer »

Spårarnas Tändstickan

Vi hade en lärorik kväll med brandkåren från Löddeköpinge på besök. Vi fick lära oss allt ifrån vad dom gör till vilka olika brandsläckare som finns och vad de används till. Men det absoluta roligaste måste ha varit när vi fick ta Läs mer »

Powell’s Äventyr med Spårarna

På dagens möte har vi gjort en massa skoj. Vi började med att prata lite om vem Robert Baden Powell var och därefter gav vi oss ut på äventyr som innebar att var och en gjorde sin egen liten brasa med hjälp av tändstål, Läs mer »

Paddla!!

I veckan som gick hade upptäckarna möte som vanligt. Många såg fram emot det, för vi skulle ju ut på ån och paddla!! Inte en enda gäspning under hela kvällen…. 😉 Först hade vi samling som vanligt och tände lyktan. Läs mer »