Guldgrävarhajk – info och anmälan

Äventyr på Österlen

Hejsan Äventyrare & Föräldrar!

Här kommer information om hajken som går av stapeln 16-17/9.

Hajken anordnas av Djupadals scoutkår och är mycket populär (Djupadal anordnar varje höst en mycket välordnad hajk, förra året var  det Harry Potter tema). Som äventyrare får man bara en chans att gå denna hajk, så missa den inte! Ca 36 Patruller är anmälda totalt och kommer att hajka runt i ”Canada” (Skäralid), där man nyligen hittat guld…

Storyn lyder såhär:

Man har funnit guld i Canada! Våra scouter vill såklart ha tag i denna glimmande skatt. För att göra detta måste vi passera gränsen till Canada. För att få komma in i Canada måste varje scout visa upp ett giltigt pass (som tillverkades på förra mötet), samt betala en avgift som ska avläggas i passkontrollen. Man får inte färdas själva i vildmarken, utan man måste också betala för en guide (ledare) och naturligtvis en karta.
Scouterna utsätts för olika strapatser och prövningar under vandringen, branta backar i Pink Valley (Skäralid) med tung packning.

Under vägen möter scouterna kanske indianer och andra stråtrövare. Väl framme vid guldfältet finns det gott om guld, men det finns andra som också letar! Hur ska just våra scouter få tag i guldet som ligger där och glimmar?

Väl framme vid guldgrävarbyn C-lake City en bit in i dalen finns affär, bank och saloon. Där finns olika aktiviteter som man kan göra för att tjäna in mera pengar. En del av dessa aktiviteter kostar en mindre summa, men vinner man får man också mångfaldigt mer. Men där finns också laglösa som är på jakt efter guldet och som kan ställa till bråk. Hur ska vi förvara vårt guld säkert?

Här kommer anmälan via google forms. Fyll gärna i den även om du inte tänker komma, så vet vi att alla tagit del av informationen.

Anmälda är nu: Simon, Marwin, Filip, Tove, Aron, Johannes, Kseniia, Saga, Thea

Tider – Uppdaterade

Tider som gäller är nu de slutliga:

Lördagen 16/9

Samling vid St1-macken (108:ans vägkrog) 06:45 (genomgång/fördelning av gemensam packning etc)

Avfärd från St1 senast 07:30 mot Skäralids parkering

(Där är en annan övernattning vid scoutstugan så vi vill inte störa deras skönhetssömn.)

Söndagen 17/9

Målgång ungefär 15:00 vid Vägkorset i Klåveröd uppe på Söderåsen. Ankommer scoutstugan ca 15:30 och avslutar ca 16:00 (efter uppackning av gemensam utrustning etc).

Följande föräldrar kör dit:

Förälder till Antal scouter i bilen
Thea Sjö 3
David (Ledare) 3
Henrik (Ledare) 3

Följande föräldrar kör hem

Förälder till Antal scouter i bilen
David (Ledare) 3
Henrik (Ledare) 3
Tove Boll 3

Kostnad blir 250 kr per scout och betalas enklast via Scoutkårens Swish konto:
Nummer: 1234641031

Eller via Scoutkårens bankonto:
Sparbanken Skåne 8313-­9 524141638-6

Märk betalning med GG17 och scoutens förnamn + första
bokstaven i efternamnet (t.ex. GG17 Nisse P)

Utklädnad

Scouterna uppmuntras att klä ut sig lite om de så önskar. Hatt, sheriffstjärna, sporrar på kängorna, knallpulverpistol (med knallpulver om så önskas) eller vad som lockar. Vi är ju dock scouter, så glöm inte scoutdräkten under utstyrseln.

Denna måste fyllas i och lämnas innan vi handlar mat. Se nedan för deklarationen om den inte redan kommit med hem.

Inskrivning

Om du inte är inskriven ännu så måste detta också göras innan avfärd (då vet vi att du är ordentligt försäkrad om något skulle hända)

Packning/Utrustning

Tänk på att det blir kallt på kvällar och nätter även om dagen är varm. Stabila vattentåliga skor är ett måste med tanke på allt regn som fallit senaste tiden. Hör av er till en ledare om ni har frågor kring packning och titta på kårens packlista (den är anpassad för läger så sålla lite). Försök lämna lite plats till gemensam utrustning.

Glöm inte (fylld!) vattenflaska och EGEN matsäck till lunchen!

Det här inlägget postades i Äventyrarna av David. Bokmärk permalänken.