Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara hela livet sedan.

Vad gör vi?

Det finns inget enkelt svar på vad vi gör, för vi gör så mycket! Det man brukar förknippa med scouting är friluftsliv och det är såklart en stor del av vad vi gör. Men det är långt ifrån allt. Titta på denna filmsnutt för att få en inblick:

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Chansen är stor att du blir kvar 🙂

Titta i kalendariet innan du ger dig ner, mötet kan ju vara flyttat och ibland är vi på annan ort.

Är du mellan 8-9 år?

Vår avdelning för dig är spårarna och vi träffas Måndagar 18:30 vid scoutstugan.

Är du mellan 10-12 år?

Vår avdelning för dig är upptäckarna och vi träffas Tisdagar 18:30 vid scoutstugan.

Är du mellan 13-15 år?

Vår avdelning för dig är äventyrarna och vi träffas Torsdagar 18:30 vid scoutstugan.

Är du mellan 16-18 år?

Vår avdelning för dig är utmanarna och vi har lite större flexibilitet i vårt schema. Hör av dig så kan vi lotsa dig rätt.

Vill du komma i kontakt med oss?

Gå till kontakt

Ladda ner