Smugglarhajk för Äventyrarna 15-16/9

26 augusti, 2018 av David Mechler

Hejsan Äventyrare & Föräldrar!

Här kommer information om hajken som går av stapeln 15-16/9.

Hajken anordnas av Djupadals scoutkår och är mycket populär (Djupadal anordnar varje höst en mycket välordnad hajk, förra året var det Guldgrävar-tema). Som äventyrare får man bara en chans att gå denna hajk, så missa den inte! Vi kommer att hajka runt på Österlen, där en smugglarliga härjar. Vår uppgift är att försöka spåra upp ligan och sätta stopp för den. Där är hela 42 patruller anmälda från 23 Skånska scoutkårer, så vi kommer inte att vara direkt ensamma på vårt uppdrag 🙂

Anmälan – senast 6/9

Anmälan är nu stängd. Här kommer anmälan via Google forms. Fyll gärna i den även om du inte tänker komma, så vet vi att alla tagit del av informationen.

Följande har anmält sig: Sofia, Simon, Stina, Alfred, Elin, Tove, Malene, Saga, Johanna, Thea, Erik, Tobias. Kul med så många deltagare! 🙂

Lördagen 15/9

Samling vid Scoutstugan 8:00 lördag morgon (genomgång/fördelning av gemensam packning etc)

Avfärd senast 8:30 mot Brösarps station.

Söndagen 16/9

Målgång ungefär 15:00 vid Blåherremölla nära Maglehem. Ankommer scoutstugan ca 16:00 och avslutar ca 16:40 (efter uppackning av gemensam utrustning, diskning etc).

Följande föräldrar kör dit:

Förälder till Antal scouter i bilen
Sofia 3
Saga 3
Johanna 2
Thea 3
Alfred 3
Totalt 14 scouter & ledare

Följande föräldrar kör hem:

Förälder till Antal scouter i bilen
Elin 3
Tove 4
Malene 4
Alfred 3
Totalt 14 scouter & ledare

Kostnad blir 250 kr per scout och betalas enklast via Scoutkårens Swish konto:
Nummer: 1234641031

Eller via Scoutkårens bankonto:
Sparbanken Skåne 8313-­9 524141638-6

Märk betalning med SH18 och scoutens förnamn + första
bokstaven i efternamnet (t.ex. SH18 Nisse P)

Utklädnad

Scouterna uppmuntras att klä ut sig lite om de så önskar. Slokhatt, rock eller vad man tycker är passande för en smugglare. Vi är ju dock scouter, så glöm inte scoutdräkten under utstyrseln.

Denna måste fyllas i och lämnas innan vi handlar mat. Se nedan för deklarationen om den inte redan kommit med hem.

Inskrivning

Om du inte är inskriven ännu så måste detta också göras innan avfärd (då vet vi att du är ordentligt försäkrad om något skulle hända).

Du gör det digitalt via en sida som du hittar här.

Packning/Utrustning

Värme

Tänk på att det blir kallt på kvällar och nätter även om dagen är varm. Mössa, vantar och underställ är inte fel.

Sova

Vi kommer att sova utomhus på liggunderlag i vindskydd (som vi tar med oss). En sovsäck som tål nattens temperatur är alltså ett måste (inomhussovsäck är inte att rekommendera). Det ser ut att bli ca 10 grader på natten enligt prognos 7/9. Man kan förstärka sovsäcken med ett enkelt sovsäckslakan, det ger några grader till i värme. Kåren har liggunderlag och sovsäck med lakan att låna ut.

Regn?

Vi kommer att vara ute hela tiden, regnar det blir man blöt om regnstället släpper igenom vatten. Regnställ kan vara dyra, vi vet. Viktigt dock att man har ett ställ som är tätt, vattentåligt är inte tillräckligt. Se till att ha regnskydd på ryggsäcken, eller packa det du absolut inte vill ha blött i plastpåsar (tex sovsäcken). Stabila vattentåliga skor är att rekommendera. Är det rejält blött kan stövlar vara ett alternativ, men blir tungt att vandra i. Kängor eller promenadskor med t.ex. Gore-Tex är att föredra.

Ryggsäck

En ryggsäck som är anpassad för scoutens längd och vikt är att föredra. Ett avbärarbälte är ett måste. Vi har en eller två ryggsäckar att låna ut om det behövs, vi kanske kan låna ihop fler om det behövs. Scouterna bär sin packning hela vandringen. Tyngre gemensam utrustning skickar vi med släp till sovplatsen (vindskydd, kastruller o dyl), men vi måste ju kunna laga mat under dagen så t.ex. stormkök bärs med. Lämna alltså plats för gemensam utrustning. Om allt inte får plats kan man packa en liten rygga till och hänga på magen (se bild nedan).

Övrigt

Hör av er till en ledare om ni har frågor kring packning och titta på kårens packlista (den är anpassad för läger så sålla lite). Söndagen kommer vi avsluta vid ett fik, 35 kr till fika är lagom fickpengar om man vill köpa något där (Swish kan funka).

Glöm inte (fylld!) vattenflaska och eventuell slokhatt/smugglarförklädnad

Bilden nedan är från senaste Smugglarhajken, för tre år sedan.