Spårarnas Tändstickan

Spårarna
1 mars, 2016

Vi hade en lärorik kväll med brandkåren från Löddeköpinge på besök. Vi fick lära oss allt ifrån vad dom gör till vilka olika brandsläckare som finns och vad de används till. Men det absoluta roligaste måste ha varit när vi fick ta en titt på brandbilen och fick veta vad allt används till. Vi ställde alla våra frågor som besvarades en efter en. Inte nog med det, så fick var Spårare en present från brandmännen samt så fick vi en ny brandvarnade till vår scoutstuga. Det bestämmdes även att på övernattningen den 5/3 så ska vi testa alla våra brandvarnare i scoutstugan! Hur skoj kommer inte det bli?

Så vad kan vi säga? Jo, vi Spårare är nu mästare på brandsäkerhet och vad vi ska göra ifall det börjar brinna, och dessutom vad vi ska tänka på när man tänder upp en eld.

Och hörrni,  glöm inte bort att testa alla brandvarnare hemma så ni vet att de fungerar. Vad var det brandmännen sa åt oss? Det är en billig livsförsäkring.